E-books

 

Reader pesten

Van pesten naar een wij-gevoel

Vanaf juli 2014 ook downloads met videoblogs over onderwerpen uit de reader "Van pesten naar een wij-gevoel".

In de reader “Van pesten naar een wij-gevoel” worden de onderstaande onderwerpen uitvoerig besproken, en aangevuld met heel veel bruikbare tips. Alle blauwe titels kunt u downloaden door ze aan te klikken. De onderwerpen zijn:

Lees meer: Reader pesten

 

Reader moeilijke groep

Van een moeilijke groep naar een prettige groep

 

Een moeilijke groep vreet energie en kan op een bepaald moment het werkplezier flink vergallen voor de leerkracht en de kinderen. Daarnaast kan de betreffende groepsleerkracht ook nog eens te maken krijgen met ouders die zich bezorgd maken. Voordat je het weet is een negatief spiraal een feit.
In deze reader kunt u lezen hoe u een moeilijke groep weer in het gareel krijgt, en kan komen tot een prettige werksfeer in de groep via een concreet stappenplan en vele praktisch uitvoerbare tips, zonder administratief gedoe. Gewoon heel praktisch dus!
De reader bevat tevens een concreet stappenplan hoe u de leerlingen kunt leren baas te zijn of hun eigen gevoelens / gedachten (B.O.J.E.G.G.-methode), zodat ze op een gezonde wijze controle houden over zichzelf en daar ook verantwoordelijkheid voor kunnen nemen. Tevens wordt in de reader beschreven hoe de kinderen in de groep kunnen uitgroeien tot helpers van een goede sfeer.

In deze reader leest u ook hoe u uw eigen werkenergie op peil kan houden, in uw “rust” kan komen en blijven en hoe u lol in het werk kunt behouden, maar ook wat u van uw collega’s en van de ouders mag verwachten en hoe u dat bewerkstelligt (stappenplan & tips).

Lees meer: Reader moeilijke groep

 

© 1996 - 2018 Posicom te Weesp  Kvk (gooi en eemland): 32063590   -  Posicom voor het aanpakken,voorkomen en verwerken van pesten & cyberpesten.