Schoolarts en pesten

Artsen gaan kind vragen naar pesten

 

 Het is de bedoeling dat de schoolartsen kinderen gaan bevragen op pesten. Dat wordt volgens RTL-nieuws een nieuwe richtlijn voor medewerkers in de jeugdgezondheidszorg. Een goed plan, denk ik. Er is ook mee proef gedraaid bij de Friese GGD.

 

Sommige kinderen vinden het moeilijk om met ouders of leerkrachten (bekenden) over pesten te praten. Een schoolarts staat wat verder van hen af. N.a.v. een pestverhaal kan de schoolarts contact opnemen met ouders en school.  Zo kunnen ouders en school in actie komen. Dat is nodig. Pesten kan  allerlei psychische klachten veroorzaken, zoals angststoornissen en depressies voor de gepeste.

 

Een bijkomend voordeel is dat de schoolarts kan signaleren of pesten op een bepaalde school (vaker) voorkomt en of pesten in een bepaalde groep veel voorkomt. De arts vraag namelijk ook aan alle kinderen of andere kinderen in de klas gepest worden. Bij een "ja + naam" kan actie worden ondernomen. De inspectie gaat hierop ook toezien.

 

 

© 1996 - 2018 Posicom te Weesp  Kvk (gooi en eemland): 32063590   -  Posicom voor het aanpakken,voorkomen en verwerken van pesten & cyberpesten.